18.8.04

Sähköt liiteriin

Kohta on taas syksy ja pimeää. Syksyllä on ikävää kun ei voi iltaisin oikein käyttää liiteriä kun sinne ei tule sähköjä ja siellä on niin pimeää ettei sieltä löydä mitään. Saatikka että siellä mitään voisi tehdä. Kysäisin paikallisesta sähköliikkeestä mitä maksaisi jos sinne vedettäisiin sähköt ja laitettaisiin pari valoa ja pistorasia. Huhhuh mitkä hinnat! En viitsi tässä mainita kuinka paljon, mutta niin paljon karkeasti että pitäisi olla kuukausi syömättä. Voisihan sitä tietysti ottaa pankista lainaa ja lyhennellä sitä sitten erissä, mutta en taida viitsiä. Mikä ihme siinä voi maksaa niin paljon? Yksi vaivainen johto vedetään muutaman kymmenen metrin matkalle ja siitä jaetaan pari pistoketta.
Asiaa mietittyäni olenkin alkanut miettiä että teen asennuksen itse. Ostan johtoa, kaivan ojan ja heitän johdon sinne ja liiteriin ostan pari jakorasiaa. Siinähän se. Enpä jaksa uskoa että siinä edes kauaa nokka tuhisee. Mietin että pitäisikö katsoa löytyisikö kirjastosta jotain ohjeita tuollaiseen, mutta kun mietin asiaa tarkemmin, niin mitä ohjeita tuommoiseen oikeastaan tarvitaan? Lapion käytön perusteet? Ohjeita töpselien työntämiseen pistokkeisiin?
Harmittaa vain ettei täällä taida olla muita liikkeitä mistä saisi tarpeeksi pitkiä johtoja kuin se yksi josta pyysin tarjouksen. Pian arvaavat aikeeni ja nostavat johdon hintaa että saisivat osan menettämistään asennuskuluista takaisin. Taidanpa pyytää jotain tuttua käymään ostamassa tarvikkeet minun puolestani.